tiistai 29. joulukuuta 2009

Viimestä viedään!

Tämä ompi sitten reissun viimoinen raportti! Nauttikaa!


Kaikki kuvat löytyvät tällä kertaa alta olevista linkeistä!


Eli Bangkokin jälkeen suunnattiin Phuketin lämpöön Patongin rannalle. Olimme varanneet etukäteen jo hieman paremman hotellin netistä, sillä näin reissun loppupuolella haluttiin hemmotella itseämme ja viettää jouluakin viihtyisässä paikassa. Hotellille päästyämme meitä odotti iloinen yllätys. Saimme puolet kalliimmat asumukset, mitä olimme varanneet. Perinteisen hotellinhuoneen sijaan saimme kaksi viihtyisää bungalowia omine herkkuineen! Kelpasi siis asettua aloilleen kuudeksi päiväksi.

Aika Phuketissa ei loppujen lopuksi ihmeellisiä tarjonnut. Keskityimme siihen mitä olimme varautuneet. Eli emme siis yhtään mihinkään! Päivät kuluivat mukavasti altailla tai rannalla makoillen ja akkuja lataillen. Tommi ja Peksi päivittelivät yhtenä iltana, kuinka koko reissun aikana ei ole ollut yhtään mahatautia. Pojilta unohtui kuitenkin tuo perinteinen puun koputtaminen. Ei seuraavana, vaan sitä seuraavana yönä molemmat sitten halailivatkin pönttöä "ruokamyrkytyksen" vuoksi.

Yhdeksi päiväksi vuokrattiin skootterit ja katsastettiin myös muut lähellä olleet rannat: Kata, Karon ja Kamala. Jouluaattona meillä oli skopet vielä yhteen asti vuokralla, joten tehtiin pienimuotoinen reissu outlet-myymälöille hyvien tarjousten toivossa. Myymälät tarjosivat merkkikamaa Suomen hinnoin, joten ostokset jäivät tekemättä. Jouluaattona käytiin myös rannalla makoilemassa. Illalla oli vuorossa hotellin oma joulubuffet, joka tarjosi ruokaa laidasta laitaan. Kinkkua ei ollut, mutta kalkkunaa löytyi. Illallisen viihdykkeestä huolehti muun muassa bändi, thaimaalaiset tanssijat perinteisineen tansseineen, sekä tietenkin paikalle ilmaantunut joulupukki. Koko Phuketin ajan ainoa vesisade sattui myös jouluillallisen aikaan. Perkele!


Ruoan jälkeen luvassa oli sitten siirtyminen juotto- ja soittoravintolaan. Valkattiin Seppo "Sedu" Koskisen baari (piti siis tulla tänne asti maailmaa päästäkseen Sedulaan), Seduction. Valintaamme vaikutti ainoastaan siellä ollut viinabuffet :) Ilmaisia juomia sai klo 22-24. Long Island Ice Tea maistui! Ilmainen ruoka ja juomahan maistuvat aina parhaimmilta :) Viimeinen päivä Phuketissa vietettiin altaalla aurinkoa absorboiden ja lepäillen. Illalla ostettiin sitten viimeiset tuliaiset ja pakattiin kamat seuraavan päivän lentoon Hong Kongiin.

Lauantaina sitten saavuttiin illalla Hong Kongin miljoonakaupunkiin. Täällä vietettiin viimeiset päivät ja orientoiduimme Suomeen paluuseen. Orientoitumisessa auttoivat kylmä ilma sekä kalliit hinnat. Tällä hetkellä ollaan lentokentällä ja klo 14:40 laskeutuu lento toivottavasti ajallaan Helsinki-Vantaan lentokentälle ja reissu on sitä myöten ohi. Enää ei ole luvassa kylmiä suihkuja likaisissa guest houseissa, vaan pääsemme oraksen hanojen ja puhtaiden posliinialttareiden ääreen asioimaan. Takana on monien tuntien bussimatkoja, kymmenkunta uutta maata, uskomattomia rantoja, mahtavia kaupunkeja ja kyliä, uusia kavereita, häröjä kokemuksia ja paljon muuta.. Reissaajat voivat kertoa sitten tarkempaa tarinaa tapahtumista (mitä rohkenevat kertoa)! Rahaa paloi melko lailla, mutta kaikki oli kyllä jokaisen ringitin, bahtin, rupian, dollarin, rielin, kipin, peson ym. arvoista! Jos tätä blogia on joku lueskellut niin kiitokset mielenkiinnosta :)

Kaikki hyvä päättyy aikanaan, mutta joskus on palattava, että voi lähteä uudestaan!


Kuvia Phuketista

Kuvia Hong Kongista


Over and Out.. eli loppu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti