lauantai 19. joulukuuta 2009

Temppeleitä ja Kaljakelluntaa

Tovihan siihen taas vierähti ennenkuin sai taas tänne jotain rustattua, mutta menossa ollaan oltu koko ajan! Ja ekaksi pitää sanoa: vähiin käy ennen kuin loppuu.

Phnom Penhin jälkeen jatkettiin matkaa Kambodzan halki kaupunkiin nimeltä Siem Reap. Pikkuruinen kaupunki toimii base campina läheisille (maailman 8. ihmeeksi tituleeratuille) Angkorin temppeleille. Paikka piti siis käydä tarkastamassa ja toteamassa onko kaikessa tuossa hypetyksessä mitään perää! Nuo kivikasathan rakennetiin jo 1100-luvulla, mutta jos jotakuta kiinnostaa enemmän: KVG. Saapumispäivänä ei vielä temppeleihin kajottu vaan tutustuttiin kaupunkiin. Seuraavana aamuna noustiin ylös klo 04:15 ja kampeuduttiin koko päiväksi maksetun tuktukin kyytiin. Tarkoituksena oli katsastaa Angkorin temppelien päämestalta, Angkor Watilta, auringonnousu. Ihan kaunis valoshow:han tuo oli, mutta ei vetänyt vertoja Balin auringonnousulle.

Noin klo 05:15

Loppupäivän voi kiteyttää seuraavasti: Samoilua ympäriinsä paikasta toiseen noin kahdeksan tuntia (temppelialue on siis aivan jäätävän iso) ja loppupäivästä kiviäkin kiinnosti. Vaikka temppelit olivat todela vaikuttavia ja hienoja alkoi samantyylisten temppeleiden näkeminen jo hieman tuntumaan puulta. Eli kun paljon sattuu niin tottuu siis :) Angkorin temppelit ovat myös erittäin turistisoituneita ja koko ajan on joku tuputtamassa jotain ostettavaksi, tämä oli yksi harvoista miinuksista. Mutta kaiken kaikkiaan todella kaunis, vaikuttava ja käymisen arvoinen paikka. Me tosin emme saaneet siitä kuitenkaan niin paljoa irti kuin jotkut travellerit matkamme varrelta. Yksi Hollantilainenkin tokaisi meille: "Kolme päivääkään ei meinannut riittää!". Kaveri oli ilmeisesti vetänyt elämänsä aikana jotain muutakin kuin pulkkaa, sillä kolme päivää temppeleiden keskellä olisi ajanut meidät hulluuden ja tylsyyden partaalle :)

Jengi temppeleillä

Paikallinen tuputtamassa rätejä ja lumpukoita

Loppupäivästä kiviäkin kiinnosti

Meidän tuktuk-kuskiakin kiinnosti :)

Yhtenä iltana Siem Reapissa Tomi maistoi krokotiilia, kengurua ja käärmettä

Siem Reapin jälkeen alkoi sitten annelia koetellut matkustusrupeama. Matkustettiin Siem Reapista Bangkokiin, josta yöjunalla Laosin rajalle. Rajalta pääkaupunkiin Vientianeen, josta paikallisbussilla Vang Viengiin. Aikaa kului yhteensä 33h. Takamus kiitti :)

Thaikkulaisen junan nukkumisosasto

Laosilainen paikallisbussi

Vang Vieng on myöskin pieni kylä. Paikkana Vang Vieng tarjoaa kuvankauniita maisemia, ulkoiluaktiviteetteja sekä Tubingia. Tubing oli meidän ykköskohteemme tänne saapumisen vuoksi :) Tubing on siis paikallista kaljakelluntaa, jossa lillutaan pitkin jokea. Joen varrella sijaitsee baareja, joista jengiä poimitaan narujen avulla nauttimaan virvoikkeita. Baareissa juoma on puoli-ilmaista ja kaikki shotit ovat ilmaisia :P Paikka tarjoaa myös uskomattaman hienoja mahdollisuuksia riippailla jokeen noin 5-7 metrin korkeudesta. Tarjolla on myös erilaisia liukumäkiä ymym. Paikka on siis aikuisten ihmisten leikkipuisto, jossa musiikki soi ja porukka viihtyy! Kuvat kertokoon paljon puhuvaa sanaansa Tubingin osalta. Kellumista jaksettiin kaksi päivää ja yksi päivä käytettiin kylällä ja joella samoiluun. Alkukantainen meininki ja kauniit maisemat nostattivat fiilistä troposfääreihin saakka!

Tästä on siis tuubailussa kyse

Laosia

Vang Vieng, Laos

Paikallinen koululainen otti "oman" välitunnin

Vang Viengin jälkeen oli aika tarkastaa Laosin pääkaupunki, Vientiane. Ennakkopuheet pitivät paikkansa: kaupungissa on yhtä paljon nähtävää kuin Imatralla. Tosin Vientianessa ei ollut edes kylpylää :) Vientianessa vietettiin yksi yö, jonka jälkeen oli vuorossa viimeinen pitkä bussimatka. Torstaiaamuna noustiin ylös kuudelta ja Laosin ja Thaikkulan rajalle. Leimat saatiin passeihin ja otettiin bussi kohti Bangkokia. 13:n tunnin istumisen jälkeen oltiin viimein taas tuolla niin iki-ihanassa Bangkokissa, joka jostain kumman syystä jaksaa aina säväyttää ja nostattaa fiiliksiä! Täällä maailman kuumimmassa pääkaupungissa olisi tarkoitus viettää kolmisen yötä ja huomenna sunnuntaina lähtee lento kohti Phuketia. Siellä vietetään joulu, jonka jälkeen 26. päivä lennetään Hong Kongiin ja sieltä jo 29. päivä takaisin Suomeen.

Tässä vaiheessa tämä porukka haluaa jo toivottaa kaikille tutuilleen hyvät joulut! Eli:

Oikein hyvää ja rauhallista joulua! Koittakaa edes yrittää nauttia joulusta ilman meitä :)

Kuvia Siem Reapista ja Angkorin temppeleistä
Kuvia Vang Viengistä ja tuubailusta
(tuubailun kuvat on otettu vedenkestävällä kertakäyttökameralla, siksi huono laatu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti